Hódmezővásárhely 6800 Kálvin Tér 1. TEL.: (62) 239-481

Meszlényi Tamásné

marika

Szoktál álmodozni?

Szoktál álmodozni? És álmodni? Álmodni valamit, amiről érzed, hogy egyszer a tiéd lesz. Hogy mikor? Azt még nem tudod, sőt talán benned van a félsz, hogy csupán álom marad. Ám addig is, elsétálva a gyönyörű szalon előtt, be bepillantasz, csak hogy tekinteteddel körbesimogasd, és hogy el ne felejtsd az álmodat, azt, hogy neked is ilyen lesz, vagy még ennél is szebb...


A történet több évtizeddel ezelőtt, egy kis faluban kezdődött. Akkor amikor Meszlényi Tamásné - akkor még Marika - megkezdte munkáját a kis fodrászüzletben. Abban az időben és abban a faluban sikk volt fodrászhoz járni, ennélfogva természetesen fodrásznak lenni is megbecsült szakma volt. Marika tudta ezt, ám azt is, hogy hosszú lesz az út, amin elindult. Akkor még csak álmodta, hogy egyszer övé lesz egy fodrászszalon. Ingázott a főváros és Nagymágocs között, mert tanfolyamokra, versenyekre járt.


Később, amikor már Hódmezővásárhelyen saját üzletet nyitott, éppen úgy folytatta, mint annak előtte; versenyek, bemutatók, tanfolyamok, és természetesen a munka a fodrászüzletben. A kis üzletnek hamar híre ment, így aztán sem vendégből, sem pedig tanulókból nem volt hiány. Marika ma mosolyogva meséli, hogy gyakran szinte keresztülestek egymáson a tanulók és a vendégek, olyan kicsi volt a hely és annyian voltak.


Kevéssel több, mint 10 évvel ezelőtt csatlakozott a Loreal Professionel partnerszalonok csapatához. Ezután már nem csak belföldön, hanem külföldön is lehetőség nyílt arra, hogy bővítse szakmai tudását, megismerje a külföldi trendeket. Megcsodálva a Párizsban látott szalonokat, egyre inkább vágyott arra, amire talán már a kezdetekkor: egy igazi szalonra. Ami tágas és elegáns, patyolat tiszta és illatos és ahová sikk járni...


Hódmezővásárhelyen a téren, ahol nap mint nap keresztülsétált, volt egy üzlet. Egyszerű ruhaboltként működött ám ő mégis egy fodrászszalont álmodott a helyére. Tágas és elegáns fodrászszalont. És végül eldöntötte, hogy belevág-megvalósítja az álmát és megnyitja azt a szalont, amiről mindig is álmodott. Természetesen a történet azért nem úgy folytatódik, hogy "és akkor kiveszem a bankból a pénzt...".


Marika felfigyelt egy pályázatra és belevágtak. Majdnem egy évig tartott, míg a pályázatot elbírálták, időközben pedig láss csodát felszabadult az a helyiség, mely a téren állt. Tökéletes bérlemény; a maga 230 négyzetméterével éppen megfelel a tágas helyiség fogalmának.


A pénzek lassan csordogáltak, de legalább már megkezdődhetett a tervezés. A Loreal Professionel pedig Marika mögé állt, hiszen a hűség két irányú. A Loreal Professionel csapat Hódmezővásárhelyre utazott és felmérték, mire lenne szüksége a szalonnak. A bútorok vásárlásában, komoly kedvezményt nyújtott a cég és elegáns Loreal Professionel dekorációval támogatta ennek a presztízsértékű szalonnak a megnyitását. Természetesen a szakmai segítségnyújtás, ahogyan mindig, most is teljes készenlétben állt.


Márciusban eljött a nagy nap, a szalon kitárta ajtaját a vendégek előtt. 27 tanuló, 6 alkalmazott, és igazi luxus fogadta őket.


Hogy félt-e egy pillanatig is Marika attól, hogy nem lesz vendég? Vagy nem lesznek tanulói? Azt mondja, amíg folytak az előkészületek, egy percig sem jutott eszébe, hogy semmi nem sikerül. Nap mint nap, éjszakába nyúlóan dolgozott, tervezett. A színeket egyeztette a festővel, a berendezéseket gyűjtötte... Emellett pedig nem jutott idő az aggodalomra.


Reggel 7 órától késő estig dolgozott. Arra a kérdésre, hogy hogyan bírja, az a válasza, hogyha nem így lenne, akkor érezné rosszul magát. Hálás a Loreal Professionelnek, amiért támogatta őt szakmai és üzleti fejlődésben, később pedig álma megvalósításában, hiszen, mint mondja, egyedül nem ment volna.


És mindenkinek üzeni, merjenek lépni, merjenek belevágni. Mert mindenkinek van egy álma...


« Vissza